Hoe zijn we ontstaan?

Het Rotven

Het Rotven is een begeleidings- en ontmoetingscentrum dat in 2014 is opgericht door Tanja Cuijpers. Het Rotven is ontstaan doordat Tanja vond dat kinderen met een uitdaging in contact ( o.a. autisme) in hun vrijetijd met elkaar moesten kunnen spelen en tijdens dit spelen konden we de kinderen van alles leren.

Onze zoektocht

Tijdens deze zoektocht naar de mogelijkheden, kwamen we er al snel achter dat het moeilijk was om iets te vinden voor kinderen met ASS. We zijn op diverse plekken geweest en vonden steeds weer iets anders tot het moment dat we bij een speel-leertuin in België uitkwamen. Hier zagen we precies wat we voor ogen hadden, maar toen we op zoek gingen naar zo’n plek in Nederland, kwamen we er snel achter dat zo’n speel-leertuin hier nog niet was. Het idee was geboren, nu nog uitvoeren.

Tevens kwamen wij via de media in contact met de Stichting ‘Horison’. Hier hebben we enkele cursussen gevolgd op het gebied ‘Contactgericht Spelen en Leren (CSL)’ zodat we uitgangspunten van deze methode kunnen toepassen in de speel- leertuin. Toen we erachter kwamen dat het werkte, vonden we dat we ook andere ouders de gelegenheid moesten geven om dit te ervaren en te leren.

_MG_1681